Спартак разгроми и Спортист

13 Мар 2022 21:11

Спартак продължава с разгромните победи след като се наложи с 8:0 над Спортист Голям Чардак в мач от 19- ти кръг на А-регионална група. Двубоят се игра на стадион "Пловдив".

Спартак поведе в 17' с гол от дузпа. Кирил Георгиев навърза 4- ма защитници на гостите, след което бе спънат в наказателното поле, а Тодор Тимонов бе безпогрешен за 1:0.

В 26' отново Тимонов покачи на 2:0 с мощен шут от пряк свободен удар.

В 41' Александър Стойчев сложи топката на главата на Георги Лазаров и младият нападател от границата на малкото наказателно поле направи резултата класически.

Второто полувреме Спартак не намали оборотите и в 65' влезлият на смяна Доминик Дюлгерски бе изведен отлично и той не сгреши за 4:0.

Само 3 минути по- късно капитанът Кирил Георгиев от фаул направи резултата 5:0.

В 84' Александър Шиков центрира от дясно и Любо Цеков с глава вкара за 6:0.

2 минути по- късно Антон Маргаритов бе изведен отлично от Кирил Георгиев и на празна врата направи резултата 7:0.

В 88' Кирил Георгиев сам срещу вратаря вкара второто си попадение в мача, оформяйки крайното 8:0.

Така Спартак е безспорен лидер в класирането с 18 победи и голова разлика 85:3. В следващия кръг на 20- ти март, от 15:00 часа "гладиаторите" гостуват на ФК Чернозем.

Съставът на Спартак: Димитър Георгиев, Александър Стойчев (Александър Шиков), Кръстьо Милев, Христос Доков, Георги Йотовски, Васил Стойчев (Любо Цеков), Тодор Тимонов (Доминик Дюлгерски), Георги Лазаров, Валентин Сливов (Димитър Милчев), Димитър Юруков (Антон Маргаритов)