Освободиха срещу подписка майката, обвинена, че е изхвърлила детето си от колата

09 Авг 2023 19:36

Окръжният съд в Бургас освободи срещу подписка 49-годишната Ваня Янакиева от Царево, която е обвинена, че е изхвърлила от колата си 8-годишния си син Божидар. Инцидентът е от 1 август, но той беше отразен в полицейския бюлетин едва днес. С решение на Районния съд в Царево Ваня, която работи като хигиенистка в Община Царево, е била в ареста.

На излизане на съдебната зала Ваня заяви, че е невинна.

"Това, в което съм обвинена не е истина. Аз обичам децата си и винаги съм се старала те да са добре. Никого не съм изхвърляла нито едно от децата си, нито съм ги пребивала. Нито имат рани, с което да се доказва, че аз съм направила нещо", заяви Ваня на излизане от съда.

Тя има своя версия за случая от 1 август, когато се твърди, че е изхвърлила сина си от колата.

"Голямото дете изрита в коремчето малкото дете. Спряхме колата, изкарах детето от колата, от страната на банкета и говорих с него и го помолих да се извини на Ани, защото непрекъснато я тормози", разказа своята версия майката.

По думите ѝ децата са малтретирани от бащата, срещу който има заведено дело за блудство.

На пострадалото момченце е извършен разпит в синя стая в присъствието на квалифицирани психолози, съдия от Районен съд-Бургас и особен представител.

Бързото производство е обединено с друго досъдебно производство срещу същата жена, образувано във връзка с подаден сигнал за това, че през неустановен период от време на 2023 година 49-годишната жена оставила без надзор и грижа двете си малолетни деца на 5 и 8 години.

Main Menu