Задържаха шофьор за причиняване на пътно произшествие на пешеходна пътека, при което е пострадала жена

21 Фев 2024 15:55

 

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем А.К., на 36 г., за това, че на 18.02.2024 г., в гр. Пловдив, на платното за движение на кръстовището между ул. „Богомил“ и ул. „Хан Аспарух“, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ситроен“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на пострадалата 71-годишна жена. Деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл.343 ал.3 буква „А“ вр. ал. 1 буква „Б“ вр. „л. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.
Установено е, че А.К. е работел като таксиметров шофьор. На 18 февруари 2024 г. в гр. Пловдив той се движел с автомобила си и при преминаване през пешеходна пътека не спазил правилата за движение и блъснал пострадалата 71-годишна жена. А.К. напуснал местопроизшествието, като впоследствие е установен от полицейските служители. Пострадалата жена е била откарана в болницата за лечение.
Обвиняемият А.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него  Настоящото деяние А.К. е извършил в изпитателния срок на предходно условно осъждане.

Main Menu