E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 13 Юни 2018 08:27

Александър Секулов с наградата "Орфеевия венец"/снимки/

Александър Секулов с наградата "Орфеевия венец" Александър Секулов с наградата "Орфеевия венец"

 

Александър Секулов е тазгодишния носител на „Орфеевия венец“ за високи постижения в съвременната поезия. Наградата, заедно с парична премия в размер на 5000 лева му бе връчена от Председателя на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова и представител на фирма „Програмиста“ - спонсор на литературния фестивал „Пловдив чете“.

 

На художника Иво Рафаилов бе връчена наградата „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга. Наградата си, заедно с премия от 2000 лева, той получи от заместник-кмета по култура и туризъм инж. Александър Държиков и Росица Касабова – собственик на винарска изба „Вила Винифера“ – също един от основните спонсори на фестивала.

 


Писателят Йордан Велчев получи извънредна награда от 1000 лева, осигурена от меценат, пожелал анонимност, който посетил офиса на ИК „Жанет -45“, за да сподели изключителните си впечатления от тритомника на големия писател "Балканският човек". Наградата му беше връчена от Божана Апостолова - създател и съучредител на инициативите “Пловдив чете”. 

Последно променена в Сряда, 13 Юни 2018 13:09