E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 16 Юни 2018 09:12

Борисов: Парите за хора с увреждания не се разпределят правилно

Написана от
Борисов: Парите за хора с увреждания не се разпределят правилно булфото

Премиерът Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора по повод искането на майките на деца с увреждания за промени в законодателството, съобщиха от пресцентъра на правителството.

 

Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят или не достигат правилно. Помолих ги и ще ми направят план. Когато са готови, ще седнем и с министрите, за да видим защо толкова много пари се заделят от бюджета за здравеопазване, и за ТЕЛК-ове, и за инвалидни пенсии, и за социалните служби, и накрая излиза, че те не стигат до хората, има недоволни", коментира Борисов пред журналисти.

Той припомни, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лева за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лева - за полицаите, около 20 милиона лева - за надзирателите в затворите, 10 милиона лева за Софийския университет, 15 милиона лева за БАН, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите.

Никога досега нито едно правителство не отпускало толкова пари в тези сфери, колкото моето", подчерта той.

И добави по повод оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо прие, а после отхвърли:

"Исках да сменя министъра, защото мислех, че не се разбират, но щом го харесват... До този момент всичките казват, че не става въпрос за повече пари. Аз мисля, че става въпрос и за повече пари", заяви още Борисов и уточни, че ще настоява средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и социалната сиситема, да отиват там, където са нужни.