E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 14 Юни 2018 17:09

Украинецът от Ришкия проход: Пих водка преди катастрофата

Написана от

43-годишният украински тираджия Игор Труховский, който предизвика тежка катастрофа в Ришкия проход, остава за постоянно в ареста. Решението от днес е на Окръжния съд в Бургас.

Тежкият инцидент стана в понеделник на главния път Карнобат - Шумен, няколко километра след отбивката за село Камчия. Труховский загубил управление над ТИР-а, навлязъл в насрещното движение и буквално се качил върху микробус, в който пътували семействата на двама братя. На място загина единият брат - 40-годишният Ниязи, който управлявал микробуса. Две жени, две момчета на 8 и 12 години и 9-месечно бебе пък бяха транспортирани в шуменската болница. Малко по-късно е установено, че тираджията е карал с 2,81 промила алкохол в кръвта.

 

Пих водка предната вечер, но не знам колко. Не съм ги броил", каза в съда 43-годишният украинец. В камиона му имало две бутилки с водка - едната от литър, другата от 700 мл. Осем часа след катастрофата е назначена химическа експертиза, която установява 1,59 промила алкохол. Игор Труховский разказа, че пътувал от Украйна, разтоварил стока в Шумен и е трябвало да продължи за Гърция. С него е нямало друг водач. Като водач на товарен автомобил работил от 2003 година.