E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 14 Юни 2018 14:43

Разследват „Медицински одит”. Затваряли си очите за нарушения на лечебни заведения?

Написана от

Изпълнителна агенция "Медицински одит" е обърната с главата надолу още от 2015 г.

След извършената проверка в агенцията са установени редица нарушения - не са извършвани правилно проверките, не е била съставяна заповед затова и екипът, който е извършил проверка на място, не е съставил акт за административно нарушение и констативен протокол.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг, посветен на образуваното от Върховната касационнна прокуратура наказателно производство за престъпления по служба в Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Прокуратурата е започнала проверката по сигнал на гражданин.

 

Установени са случаи на настъпила смърт в лечебни заведения, които са проверявани без да бъдат докладвани на прокуратурата. На база резултатите от проверката Върховната касационна прокуратура пък е образувала разследване за престъпление по служба, тъй като имало данни за превишаване на власт от длъжностни лица от агенцията.

Въпросните служители не съставяли актове и не налагали административни наказания при редица проверки, въпреки че били установени нарушения. Допускала се възможност и да се извършва проверка без да се издава констативен протокол.