E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 14 Юни 2018 14:38

Каракачанов: Не са обсъждани рокади в кабинета

Написана от

Не са обсъждани рокади в кабинета. За коалицията не е проблем исканият от БСП вот на недоверие за сектор "Сигурност".
Всеки един вот е сверяване на часовник. Ако дебатът отново се изроди в изродски изпълнения няма да има ефект. Ако е професионален и целенасочен, би бил полезен.
Това заяви пред bTV вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов по повод предстоящия вот на недоверие към кабинета Борисов-3 за сектор "Сигурност".

Запитан ще има ли оставка на вътрешния министър или друга оставка, тъй като има напрежение между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова, Каракачанов отговори, че напрежение има и в по-малката коалиция (на патриотите - б.р.). За него е нормално да има спорове.

Помолен да коментира думите на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, че за военен министър се избира "сульо и пульо", Каракачанов отговори, че въпросното лице бърка хеликоптер със самолет.

Според министъра е несериозно питането дали ще подаде оставка. "Подобен тип изпълнява политическа поръчка. Той плюе по Валери Симеонов и по мене. Човекът, който казва, че нямаме нужда от армията, сега излиза и си прави на загрижен", каза Каракачанов.