E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 10 Юли 2018 09:12

Борис Джонсън: Мечтата на Брекзита умира

Борис Джонсън заяви вчера, че е подал оставка като външен министър от правителството на британския министър Тереза Мей, защото не може да приеме новия й план за условията по напускането на ЕС и се опасява, че мечтата на Брекзита умира, предадоха ТАСС и ДПА.

 

"Брекзитът трябва да е възможност и надежда. Възможност да правим нещата другояче, да сме по-повратливи и динамични и да извлечем максимума от особените предимства на Великобритания в една отворена, обърната навън глобална икономика. Тази мечта умира, задушена от ненужна неувереност в собствените ни сили", пише Джонсън в изявление по повод оставката си, разпространено от Би Би Си.

 

Вчера Мей назначи за британски първи дипломат Джереми Хънт, който се смята за неин верен човек, а досега бе здравен министър.

 

"Сега се насочваме към статут на колония и за мнозина ще е трудно да видят икономическа или политическа полза от това споразумение", заявява Джонсън, след като правителството обяви планове за тесни търговски отношения с ЕС след Брекзита догодина, включително съобразяване с правилата на ЕС за стоките, отбелязва Ройтерс.

 

След като Мей спечели трудно съгласие за новия си план за Брекзита на заседание на правителството в петък, "сега правителството има песен за изпълняване", пише Джонсън, цитиран от ДПА.