E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 09 Юли 2018 08:25

Отровената с Новичок британка почина

Отровената с Новичок британска гражданка Доун Стърджес, почина. Нейният партньор Чарли Роули продължава да е в критично състояние.
"Смъртта на Доун Стърджес е трагична новина. Бих искала да изкажа съболезнования от името на целия ни екип в болницата в Солзбъри на семейството на Доун. Ние ще продължим да работим съвместно с полицията. Загубата на скъп човек е много тежка и затова бих искала да помоля медиите да уважат мъката на семейството на Доун.

 

Поради тази причина няма да изнасяме повече информация в публичното пространство", обясни директорът на болницата в Солзбъри Кристин Балнард.

Ръководителят на отдела за борба с тероризма Нийл Басу заяви, че това е шокираща и трагична новина. Детективите ще продължат да работя упорито за събиране на всички доказателства как Стърджес и Роули са влезли в досег със смъртоносното вещество, коствало живота на Доун, която е майка на три деца, добави Басу.

 

Премиерът Тереза Мей също заяви, че е потресена от смъртта на жената. Семейството на Доун е било информирано, очакват се резултатите от аутопсията.