E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 05 Април 2018 20:39

Картините от мериносова вълна на Дили Бозаджиева гостуват в Будапеща, посветени на нежостта и творението /снимки/

Картините от мериносова вълна на Дили Бозаджиева гостуват в Будапеща, посветени на нежостта и творението Картините от мериносова вълна на Дили Бозаджиева гостуват в Будапеща, посветени на нежостта и творението

 

 
Красотата на жената и цялата символика, събрана в нейния образ. С ярката си палитра Дили Бозаждиева пренася силата и нежността й върху платното от мериносова вълна. Така загатва поне частица от мистерията на творението. 
 
"Работата с вълна е обширно поле с необятни възможности. Магията на изкуството с вълна е нещо, което преоткривам всеки път. Доставя ми истинско удоволствие да предавам любов и емоция чрез моите произведения. Вярвам, че в тях има сърце и душа. За мен картините от вълна носят уют, топлина и хармония. " - казва художничката Дили Бозаджиева. 
 
Изложбата "Природата в жената" на Дили ще бъде представена и в Будапеща на 11 април 2018 г. Художничка гостува в унгарската столица по покана на Българския културен институт. Изложбата е организирана във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а откриването е в рамкиите на 3rd Global Sustainable Fashion Week Budapest. Основният акцент на модния форум е поставен  върху облеклата и дрехите, изработени от естествени материи. Сред поканените участници от България са също така модните фотографи Алберт Барух и Емил Йорданов и дизайнерите Елена Алекси – UMAY и Калина Кузманова – Just Kalina.
Последно променена в Четвъртък, 05 Април 2018 20:43