E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 13 Февруари 2018 06:20

Служители от благотворителна организация правели секс с непълнолетни вместо да помагат на пострадали

Във Великобритания служители на благотворителната организация "Оксфам" (Oxfam) са обвинени в секс с непълнолетни момичета, съобщава "Евронюз". Сътрудниците са канили жени проститутки в хотели и частни вили, които организацията е наемала в Хаити по време на благотворителната мисия по ликвидиране на последствията от земетресението през 2011 г.

 

Фактът, че по време на хуманитарната мисия персоналът си е поръчвал проститутки, е бил известен и преди. Обаче, комисията, регулираща дейността на благотворителните организации в свой доклад поясни, че не знаела, че е ставало дума за секс с непълнолетни.

 

Представители на "Оксфам" в официално изявление потвърдиха, че деца са оказвали сексуални услуги на служителите, като го наричат неприемливо. Организацията е започнала вътрешно разследване. По информация на "Евронюз", седем души са били уволнени от организацията след вътрешно разследване. "Оксфам" е международно обединение от 17 организации, които се борят с бедността по света. Тя е основана в британския град Оксфорд през 1942 г. като Оксфордския комитет за облекчаване на глада. Организацията се финансира от държавата, но частни лица редовно даряват. 

 

Източник: БЛИЦ