E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 05 Януари 2018 20:10

Първото бебе на Виена взриви социалната мрежа

Първото бебе на Австрия разбуни духовете с социалната мрежа. Оказа се, че то е на мигранти, а представянето му доведе до разгорещени дебати в интернет.

Една от най-големите австрийски хуманитарни организации разкритикува днес премахването от Фейсбук на страница, събрала над 20 000 послания в подкрепа на бебе, родено навръх Нова година и станало мишена на расистки коментари, предаде Франс прес, цитиран от БТА. 

 

Обявена от популярния печат за "първото виенско бебе за годината", малката Азел, родена в 00,47 ч. на 1 януари в клиника в австрийската столица, стана обект на куп расистки коментари в интернет, понеже на снимките майка й е забрадена. 

 

Католическата неправителствена организация "Каритас" - една от основните организации, помагащи на мигранти в Австрия - реагира незабавно: виенският й представител Клаус Швартнер поде кампания онлайн в подкрепа на новороденото момиченце. 

 

"Омразата в интернет доби безпрецедентен мащаб, фокусирайки се върху едно невинно бебе", изрази възмущението си той и отбеляза, че нещата са минали границата на допустимото. 

 

Вчера на страницата за подкрепа във Фейсбук бяха получени над 20 000 съчувствени послания, преди през нощта социалната мрежа да я спре. 

 

Швартнер предположи, че страницата може да е станала обект на съгласувана кампания от сигнали, довела до нейното деактивиране, и призова социалната медия да възстанови достъпа до нея.