E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 27 Август 2017 21:01

Италиански град в шок от групово изнасилване на туристка

Шок, възмущение и засилени проверки в италианския курортен град Римини след груповото изнасилване на полска туристка и побоя над нейния приятел в нощта на петък срещу събота, пишат вестниците "Република" и "Кориере дела сера".

Туристите пристигнали в Италия като част от по-голяма група поляци. В нощта на петък срещу събота двойката излязла на разходка по плажа и била нападната от четирима мъже. Според описанието те говорели недобър английски, били с по-тъмна кожа, но не черна. Предполага се, че един или няколко от тях може да са мароканци. Нападателите пребили поляка и той изпаднал в безсъзнание. После изнасилили момичето. След това ги изоставили на плажа. Момичето успяло да се добере до близка улица и там му помогнала проститутка. Сега двойката е в болница. Следователи разпитват жертвите.

След това нападение, групата от четирима мъже атакувала същата нощ транссексуала жена. Тя била също изнасилена групово и изоставена в безпомощно състояние на улицата.

Жителите на Римини бяха потресени от агресията. Кметът Андреа Няси каза, че общината ще се конституира като гражданска страна по делото срещу четиримата нападатели, когато бъдат заловени, и ще настоява за максимална присъда за тях.