E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 06 Юли 2018 21:30

Македонският президент скочи на премиера

 

От кабинета на македонския президент Георги Иванов в петък опровергаха твърденията на премиера Зоран Заев в интервюто пред гръцката телевизия ЕРТ, че държавният глава ще подкрепи Договора с Гърция, предава македонската електронна медия A1 On.

В съобщението се подчертава, че позицията на президента не се е променила и че той няма да бъде разколебан от никакъв натиск, увещания и заплахи. „Премиерът Заев, със своите променливи, противоречащи си и объркани позиции продължава да лъже и манипулира не само македонската, но гръцката и международната общественост.

Членството на Македония в Европейския съюз и НАТО, не може да става повод за злоупотреба и за приемане на вреден Договор с непредвидими последици за македонската държава и македонския народ.

Македонският президент не приема Договора, който вреди на македонската национална идентичност и вреди на интересите на Република Македония“, се казва в съобщението от канцеларията на държавния глава, предаде „Епицентър“.

 

Междувременно телевизионният канал „Телма“ предаде, че държавният глава на Македония Георги Иванов няма да подпише указа за договора за името и след повторната му ратификация в парламента.

Последно променена в Петък, 06 Юли 2018 21:37