E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 09 Март 2018 17:33

Турски политик: Нашето знаме ще се вее над Атина отново

Лидерът на екстремно-дясната турска "Партия на големия съюз" Мустафа Дестичи обяви, че с помощта на Аллах турският флаг отново ще се вее над Атина. Това пише електронното издание на гръцкия вестник To Vima, цитирано от "Фокус".

 

Авторът на статията припомня, че Дестичи обяви преди време, че неговата партия ще се съюзи с управляващата "Партия на справедливостта и развитието" на турския президент Реджеп Таийп Ердоган за следващите избори.

 

С провокативното си изказване от вчера той отвърна на изгарянето на турски флаг на партиен митинг на гръцката екстремно дясна партия "Златна зора".

 

Дестичи призна, че е вбесен от това, че, фашистите са си позволили подобно действие и призова гръцките власти да арестуват извършителите.

 

Това, което казваме на гърците и гръцкото правителство е, че те трябва да помнят, че величествения, червен турски флаг с полумесеца се вееше над техните територии не толкова отдавна. С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскверниха ще се вее над Атина отново", заяви Дестичи.