E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 14 Февруари 2018 20:54

Ексминистър на Гърция скандализира: Добрият турчин е мъртвият турчин

Ексминистър на Гърция скандализира: Добрият турчин е мъртвият турчин Ексминистър на Гърция скандализира: Добрият турчин е мъртвият турчин

Бившият министър на външните работи на Гърция Теодорос Пангалос обиди турската нация в интервю, заявявайки, че "добрият турчин е само мъртвият турчин", съобщава "Дейли сабах".

 

Всекидневникът припомня, че коментарът е направен на фона на ескалиралото напрежение между Турция и Гърция за спорните скални острови Имия/Кардак в Егейско море.

 

Врагът е безмилостен и няма да бъде пoбеден, без значение каква добронамереност показваме", подчерта той в интервю за радио Skai.

 

Според него Гърция е изправена пред "огромен" проблем с Турция.

 

"Добрият турчин е само мъртвият турчин. Вярвам в това, защото не съм срещал добър турчин. На тях им липсва елементарна признателност. Турчинът няма чувство за справедливост", изтъкна той, цитиран от гръцкия вестник "Катимерини".

 

Пангалос е от ПАСОК. Той заемаше поста на външен министър от 22 януари 1996 до 18 февруари 1999. Именно по време на мандата му Гърция и Турция бяха на ръба на война заради спора си в Егейско море. Политикът е известен с расистките си изказвания.

 

По-рано днес военният министър на Гърция Панос Каменос заклейми "провокативното поведение" на Турция след инцидента в Егейско море, подчертавайки, че "излиза извън нивата на търпимост".

 

Йигит Булут, главният съветник на президента на Турция Реджеп Ердоган, пък заяви пред турската телевизия TRT, че "не се съмнява", че САЩ имат план Гърция да атакува Турция, докато армията й е ангажирана в Сирия./news.bg

 

banner728