E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 07 Януари 2018 10:57

Йълдъръм: Откриването на "Желязната църква" е послание за толерантност

"За нас е голяма удоволствие да посрещнем премиера Борисов и делегацията в църквата "Св. Стефан". Това заяви Бинали Йълдъръм - министър - председател на Турция по време на официалното откриване на "Желязната църква" "Св. Стефан" в Истанбул.

 

Като реставрирахме тази църква, ние я отворихме за нашите граждани християни и изпълнихме една договорка и това е пример за толерантност", отбеляза още той.

 

"Истанбул показва, че в нашата страна има граждани от различни религии и за да могат да изпълняват своите религии и да живеят в мир, нашето правителство полага усилия", категоричен беше Йълдъръм.

 

Той отбеляза, че днес по отношение на религиите в Европа, виждаме, че няма необходимата толерантност и все повече тези ценности не могат да обединят хората. Затова разединяването на религиите се увеличава.

 

"Национализмът, нетърпимостта към чужденците се увеличават", отбеляза още той, увеличават се и радикалните виждания.

 

"В един такъв период премиерът Борисов участва и посланието, което ще дадем на целия свят ще бъде много смислено. Ние не даваме само живот на едно историческо наследство. Има философско изражение и послание за толерантност. По този повод откриването на тази църква и откриването й за гражданите е нещо, на което присъства и положи усилие нашия президент", посочи Йълдъръм.