E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 25 Декември 2016 15:41

Гласовете на Ансамбъла на Руската армия "Александров" замлъкнаха завинаги

Всички от състава на Александровския военен хор, с изключение на трима солисти, са били на борда на разбилия се в Сочи самолет Ту-154. Това заяви водещият солист на ансамбъла Вадим Ананиев, цитиран от ТАСС и БТА.

 

"Роди ми се бебе, в семейството имаме вече три малки деца. Отидох при ръководителя на ансамбъла и го помолих да остана. Освен това утре трябваше да има изпълнение и за това с мен решиха да останат и солистите Валерий Гава и Борис Дяков. А другите от хора заминаха", каза Ананиев, уточнявайки, че от оркестъра е трябвало да летят само свирещите на акордеон и балалайка.

Той каза също, че не разполага с точна информация дали е заминал и художественият ръководител Валерий Халилов, нито дали на борда е бил и балетният състав. "В момента не мога да кажа какво се е случило, аз като всички получавам информацията си от министерството на отбраната", заяви Ананиев.

Според списъка с пътниците, публикуван от руското министерство на отбраната, на борда на самолета е имало 64 души от Александровския военен хор.

Говорителят на ведомството генерал-майор Игор Конашенков заяви, че то е изпратило четири кораба, пет хеликоптера и безпилотни летателни апарати на мястото на катастрофата и възнамерява да увеличи силите и техниката си в района.

Руското министерство на извънредните ситуации също заяви, че ще увеличи групировката си в района, като ще изпрати още три кораба, както и спасители и водолази.

Медия