E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 07 Юли 2018 06:18

Китай: САЩ започнаха гигантска война

САЩ започнаха най-голямата търговска война в икономическата история с въвеждането на мита за китайски стоки на стойност 34 милиарда долара САЩ започнаха най-голямата търговска война в икономическата история с въвеждането на мита за китайски стоки на стойност 34 милиарда долара

 

САЩ започнаха най-голямата търговска война в икономическата история с въвеждането на мита за китайски стоки на стойност 34 милиарда долара, заяви китайското министерство на търговията в комюнике, цитирано от АР.

"Съединените щати нарушиха правилата на Световната търговска организация (СТО) и започнаха най-голямата досега търговска война в икономическата история", се казва в комюникето.

"Въвеждането на митата е пример за търговско сплашване. Това нанася сериозна вреда на сигурността на световните производствени вериги и пречи на процеса на възстановяване на световната икономика", е посочено в документа.

Според Пекин това решение на американските власти ще доведе до дестабилизация на световните пазари и ще нанесе вреди на много "невинни международни компании". В резултат на това ще пострадат не само обикновени предприятия и потребители, а също така ще навреди на интересите на американските предприятия и граждани", изтъква китайското търговско ведомство.

Китай е принуден "да контраатакува" американските мита, се казва в комюникето.

По-рано влязоха в сила американските мита от 25 процента върху китайския внос в размер на 34 милиарда долара. Те засягат 818 продукти, сред които автомобили, самолетни части, хард дискове, но са "пощадени" по-популярни стоки, като мобилни телефони или телевизори.