E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 15 Април 2018 19:19

Мажд Алгафари: В Трета световна война сме ......

Светът е в Трета световна война след първия удар с чук по Берлинската стена. Измамиха ни, че това е донесло свобода. Такъв анализ на кризата в Сирия направи преводачът Мажд Алгафари в предаването „120 минути.” Ударите преди ден по думите му, не са имали цел – уж нещо да се върши. Това, което се върши е друго – да се намеси американският бизнес и Великобритания и Франция да си наложат интересите.

„Третата световна война е цифрова война - от сателити, която само виждаме, че нещо става, но не може да я преценим като война”, каза той.

Той коментира липсата на реакция от страна на Русия като позиция. "Ако Русия реагира, тази война ще продължи с обстрели и бомби, а те не искат да се стигне до там и искат да спрат тази война, добави Алгафари. По думите му целите на Русия не са толкова идеалистични, но всяка излишна крачка ще въведе света в нещо невиждано.

 

 

Алгафари е категоричен, че оттеглянето на Башар Асад от Сирия ще доведе до разпадане на Арабския свят ще се разпаднат изцяло. "Той жертва себе си, за да спаси народа. Кой ще седне на неговия стол? Демократични избори в такава разрушена държава как могат да станат", запита Мадж Алгафари.

 

По думите му, ако Асад се изтегли или бъде свален, Сирия ще се разпадне.

 

Преводачът добави, че сирийският президент не е безсмъртен, но не е сега времето да си тръгне. "Който и да дойде, ще е зависим отвън. Асад поне цял мандат е зависим от Русия.".

 

По думите му в столицата Дамаск е по-спокойно от други градове, а град Дума вече е под контрола на сирийската армия.