E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 12 Март 2018 21:01

Путин: Наредих да свалят пътнически самолет/видео/

Путин наредил да свалят пътнически самолет, за който му съобщили, че в него има бомба и ще атакува церемонията по откриването на олимпиадата в Сочи през 2014-а.

Това казва руският президент в нов двучасов филм, публикуван онлайн, предаде Ройтерс.

 

В него Путин изтъква, че му е било заявено, че самолет, пътуващ от Украйна за Турция, е бил отвлечен точно преди началото на Олимпийските игри. Било е установено обаче, че тревогата е фалшива и самолетът не бил свален. 

 

Беше ми казано: самолет на път от Украйна за Истанбул е бил отвлечен, похитителите искат да кацнат в Сочи", казва Путин във филма. 

 

Пилотите на турския Боинг 737-800, летящ от Харков за Истанбул със 110 души на борда, са заявили, че пасажер носи бомба и им е наредил да отклонят самолета за Сочи. 

 

Във филма Путин разкрива, че служители от силите за сигурност са му казали, че аварийната процедура в такава ситуация била да се свали самолета. 

 

"Казах им: действайте според плана", допълва руският държавен глава. 

 

Минути по-късно той получава друго обаждане, в което е информиран, че всичко това е фалшива тревога. 

 

Той пристигнал на олимпийския стадион в Сочи скоро след това. 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди разказа на Путин.

 

Филмът излиза в навечерието на президентските избори в Русия на 18 март, които Путин се очаква да спечели безапелационно. Алексей Навални, най-изявеният лидер на опозицията, получи забрана да участва заради издадена осъдителна присъда. 

 

Последно променена в Понеделник, 12 Март 2018 21:10

Медия