E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 11 Февруари 2018 19:26

Три деца и швейцарец сред жертвите на катастрофата

В публикуваните списъци на загиналите на самолетната катастрофа в Подмосковието има трима чуждестранни граждани В публикуваните списъци на загиналите на самолетната катастрофа в Подмосковието има трима чуждестранни граждани

В публикуваните списъци на загиналите на самолетната катастрофа в Подмосковието има трима чуждестранни граждани.

Това съобщи ТАСС. Единият е швейцарец, другите двама - граждани на Азербайджан и Казахстан. Има и три деца, на пет, 13 и 17 години.

 

Продължават да се публикуват различни версии за катастрофата, но все още нито една не е официално потвърдена. Появи се и съобщение, че пилотът е опитен, имал над 5000 полетни часа. Но отказал самолетът да бъде облят с течност против замръзване.

 

Друга версия е техническа неизправност. В момента следствените органи изземват документи от компанията "Саратовски авиолинии", на която е самолета. Съобщава се и за проблеми при проведен технически преглед на машината. Констатирано е било, че смяната на филтри и масла не са ставали както е по технически паспорт, а на двойно повече експлоатационни часове.

 

Министър-председателят Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство и лично своите към всички, загубили близки в катастрофата с пътнически самолет в Подмосковието. 

 

„Новината за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. В този труден момент бих желал да предам чрез Вас на семействата и близките на загиналите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание“, посочва българският премиер в телеграма до руския си колега Дмитрий Медведев

 

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, след като авиокатастрофа отне живота на десетки в Подмосковието.

 

 

„С огромно съжаление научавам новината за тежката катастрофа на руския пътнически самолет край град Москва, в резултат на която са загинали пътниците и екипажът му“, пише държавният глава в своя адрес.

 

 

Румен Радев изрази най-дълбоки съболезнования на близките и семействата на загиналите в трагичния инцидент.

Последно променена в Неделя, 11 Февруари 2018 19:35

Медия