E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 08 Февруари 2018 14:23

Китайски полицейски очила разпознават престъпници

 

Железопътната полиция в китайския град Джънджоу използва умни очила, за да сканира лицата на пътниците и да разпознава издирвани от закона. Уредите, които приличат на Google Glass, вече са помогнали за залавянето на седем престъпници и 26 нарушители с фалшиви документи, съобщава официалният вестник на Комунистическата партия "Женмин жибао".

 

Умните очила са свързани с база данни, с която сравняват лицата на минувачите с каталог от портрети на заподозрени в различни престъпления. Според У Фей, изпълнителен директор на LLVision Technology, която е разработила уредите, идентификацията отнема 100 милисекунди., пише факти.бг.

 

В Китай за пътуване с влак са необходими лични документи. Целта е да бъде попречено на хора с големи дългове да се возят по високоскоростните линии и да се ограничи движението на малцинства с конфискувани документи.

 

Китайските власти изграждат система за разпознаване, която ще може да идентифицира всеки един от 1.3-те млрд. жители на страната за по-малко от три секунди. Програмата е критикувана от защитниците на човешките права, според които това е недопустимо използване на технологията за намеса в личния живот на хората.

banner728