E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 13 Септември 2017 10:11

Apple представя юбилейния Iphone X

Епъл представи три нови модела айФон, включително дългоочаквания луксозен айФон Х (нарича се "десет"), по случай десетата годишнина на най-продавания американски смартфон, предадоха световните агенции.

 

Юбилейният модел е по-бърз и по-мощен. Той ще открие пътя към технологиите на следващото десетилетие и е най-големият технологичен скок в сравнение с първоначалния айФон, пуснат на пазара през 2007 г., каза президентът на Епъл Тим Кук пред стотици гости в новата централа на компанията "Стив Джобс тиътър", с формата на летяща чиния, в Къпъртино, южно от Сан Франциско.

 

АйФон Х е с дисплей, заемащ цялата му лицева страна и няма хоум бутон. Има екран "последен писък" OLED с по-висока резолюция и по-голям контраст от стандартния LCD. Струва 999 долара, ще може да се поръчва от 27 октомври и бъде на пазара на 3 ноември.

Включва се с лицево разпознаване, което е "бъдещето на отключването на айФон", каза представител на компанията. Лицевото разпознаване (Face ID) е със сензори и камера, които разчитат лицето триизмерно, поради което системата не може да бъде "заблудена" с обикновена снимка. Той е истинско инженерно чудо, особено в сравнение с моделите 7 и 8, и не е копие на конкурентните смартфони, изтъкна експерт от компанията.

Откакто айФон бе пуснат през 2007 г., са продадени на 1,2 милиарда бройки.

Медия

The Apple iPhone X is the new super flagship phone from Apple. It comes with an edge-to-edge screen, Face ID — facial recognition system, which can be used to unlock the phone instead of a passcode — and no home button.
Apple iPhone X first look