E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Alfa
Неделя, 10 Септември 2017 15:37

Няма данни за пострадали българи от "Ирма"

 

 

Посолството на България в САЩ е призовало българските граждани да се евакуират от щата Флорида, както и да изпълняват разпорежданията на властите. Това заяви зам.-ръководителя на мисията ни Любомир Грънчаров.

 

Той се включи по телефона в предаването "Тази неделя" на Би Ти Ви. Дипломатът бе категоричен, че хората не трябва да предприемат евакуация, ако са в район, където бурята вече е започнала. Тогава властите няма да се намесят при нужда от спасяване, подчерта Грънчаров.

 

Той потвърди, че на много места вече няма храна, вода и безнин.

 

Засега няма данни в посолството за наши сънародници, които са в беда. Имало обаче много обаждания от роднини в България.

 

Доста от тях нямат връзка с близките си, защото са на места, където бурята е преминала и са нарушени комуникациите, обясни заместник посланикът. Той подчерта, че това е нормално при такъв ураган и призова роднините на сънародниците ни във Флорида да запазят спокойствие.

 

Очаква се Ирма да достигне Флорида с пълната си сила след няколко часа, каза Любомир Грънчаров. Ето и телефона на денонщния кризисен щаб - +1 (202)387 5770 

banner728