E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark

ВИДЕО

Уникалната заря на Норвегия на Световното по фойерверки в Панагюрище /снимки + видео/
Репортер на Plovdivskinovini.com за пореден път отрази Световното първенство по ...
Видео: Няколко видеа от мелето в зала Колодрум
  Общо осем души са арестувани след сбиване по време на боксовата галавечер в ...
ВИДЕО: Ботев удари ЦСКА и прати титлата при Лудогорец /снимки/
Ботев (Пловдив) спечели с 2:1 домакинството си на ЦСКА-София в мач от 32-ия кръг на ...
Видео от бултрасите срещу Славия
Сериозна бройка бултраси подкрепи Ботев срещу Славия. 
Реакцията на бултрасите след гаврата срещу Ботев /видео/
Бултрасите се изнервиха много след двете гаври срещу Ботев вчера срещу ...
Видео репортаж от Ботев - Славия 2:1
Ботев (Пловдив) надигра с 2:1 Славия в първи мач от 1/2-финалите в турнира за купата ...
ВИДЕО: Жълто-черна лавина на базата в Коматево/снимки/
  Отборът на Ботев (Пловдив) с 10 човека подчини скандалния състав на Левски в ...
Сряда, 28 Юни 2017 19:03

Бизнес климатът в промишлеността и услугите се влошава през юни

Написана от

През юни стопанската конюнктура в страната прави отстъпление спрямо май, главно заради неблагоприятните оценки на стопанските ръководители в промишлеността и услугите.

Общият показател на бизнес климата се понижава с 0.7 пункта в сравние с предходния месец, показват резултатите от регулярните Бизнес анкети на Националния статистически институт.

Несигурната икономическа среда и недостигът на работна сила продължават да са основните проблеми за развитието на бизнеса.

По отношение на продажните цени преобладаващите очаквания на мениджърите са те да останат без промяна през следващите три месеца.

Промишленост. Показателят "бизнес климат в промишлеността" намалява с 1.2 пункта в сравнение с май, което се дължи на изместване на очакванията на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца от "по-добро" към запазване на "същото". Същевременно анкетата регистрира известно подобрение на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с благоприятни очаквания за производствената активност през следващите три месеца.

Строителство. През юни бизнес климатът в сектора се подобрява с 2.2 пункта в резултат на оптимистичните оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията. По тяхно мнение настоящата строителна активност се подобрява в сравнение с предходния месец, като прогнозите им за следващите три месеца са дейността да се задържи на същото равнище.

Търговия на дребно. Показателят отчита покачване с 0.7 пункта, което се дължи на подобрените оценки на търговците на дребно за настоящото бизнес състояние на предприятията. Относно обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца обаче очакванията им са по-неблагоприятни.

Услуги. През юни бизнес климатът в сектора спада с 3.7 пункта в резултат на изместване на очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца от "по-добро" към запазване на "същото".