E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 17 Юни 2018 08:57

Сърбия се изправя срещу Коста Рика

Сърбия се изправя срещу Коста Рика на старта на кампанията си в Русия. Двубоят от Група "Е" на Мондиал 2018 започва в 15:00 часа.

"Орлите" се завръщат на световните финали след 8-годишно отсъствие. Балканците имат амбиция да се представят достойно в Русия и за целта трябва да вземат задължителни три точки срещу по-непретенциозния си съперник. Отборът от Централна Америка обаче неведнъж е поднасял изненади, включително и на последното първенство на планетата в Бразилия, където достигна до 1/4-финал без да допусне загуба.

 

Сърбия пристигна в Русия в добро настроение. Отборът записа изразителна победа с 5:1 в последната си контрола с Боливия и балканците ще искат да продължат с добрите си игри и днес. Отборът разполага с достатъчно класа в състава си в лицето на играчи като Сергей Милинкович-Савич, Неманя Матич, Александър Коларов, Душан Тадич, Адем Ляич и др. Така че няма да е изненада, ако успее да прескочи групата и дори стигне и по-напред в турнира.

Коста Рика пък не се представи особено успешно в контролите преди Мондиала. Възпитаниците на Оскар Рамирес допуснаха две неприятни поражения с 0:2 от Англия и с 1:4 от Белгия, така че наставникът ще трябва да намери вярната формула, за да се противопостави на коравите си съперници в групата, в която са още Бразилия и Швейцария.

И двата тима нямат кадрови проблеми преди началото на днешната среща. Това ще позволи на селекционерите да подберат най-силните състави, с които разполагат в търсене на победата.