E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 13 Април 2018 13:31

Шампионки поиграха с деца на откриването на нова спортна площадка

 

 

Красива нова спортна площадка бе открита днес в начално училище Христо Ботев в град Пловдив, а състезателки на Марица (Пловдив) изпробваха волейболното игрище заедно с ентусиазираните ученици.

 

Лентата на красивото съоръжение бе отрязана от директора на училището Иван Пенев, кмета на града Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков, като на церемонията присъстваха още много представители на местната власт, както и легендарната волейболистка на Марица Анка Узунова заедно с три от настоящите шампионки на България – Радосвета Тенева, Жана Тодорова и Симона Димитрова.

 

След като успяха да поиграят малко волейбол с възпитаниците на училището, те бяха заобградени от десетки деца и дълго време раздаваха автографи и се снимаха с щастливи малки фенове на Жълто-сините, а на директора Пенев пожелаха неговите ученици да се радват дълго на новата спортна площадка и от тях в бъдеще да израснат още много шампиони.

 

Пловдив е сред малкото общини, които развиват програми, насочени към училищата. Това каза кметът Иван Тотев при откриването на комбинирано игрище за различни видове спорт в двора на Начално училище „Христо Ботев“ в район „Северен“. Новата площадка е изградена с близо 59 хиляди лева, като финансирането е както от общината, така и от училищния бюджет. Игрището за футбол, волейбол и баскетбол е с изкуствена тревна настилка и площ от 591кв.метра.

Имаме прекрасен пример за спортна инфраструктура, но в града има шест училища, които все още остават без физкултурни салони, заяви Тотев.  В бюджета на Пловдив са заложени 1 милион лева за изграждането на спортна зала в Езикова гимназия „Иван Вазов“, уточни кметът.

Неговият заместник Георги Титюков допълни , че вече има разрешение за строеж на физкултурен салон на Основно училище „Екзарх Антим I “ на бул. „Васил Априлов“. Ако министерството на младежта и спорта отвори програма за физкултурни салони, тъй като в държавата има 600 училища без такива, ние имаме проектна готовност и можем веднага да кандидатстваме, каза още Титюков.