E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 23 Ноември 2017 19:50

Мартин Петров е подал сигнал в прокуратурата за банкова измама за милиони

Футболната ни звезда и бивш национал Мартин Петров твърди, че 3,8 млн. лева са били източени от банковите му сметки. Той е подал сигнал за случая в Софийска градска прокуратура и е упълномощил адвокат.

 

Футболистът установил измамата още през август. Тогава разбрал, че назначената от банката за негов личен банкер жена не работи там вече 10 месеца. Въпреки това тя продължавала да предоставя на Петров информация за неговите банкови операции.

 

Когато поискал официални справки за движението на парите по сметките му се оказало, че в продължение на 10 години без негово знание са извършени над 450 платежни операции.

 

По думите на Мартин Петров, въпросната бивша служителка на банката никога не е имала пълномощно, което да ѝ позволява да действа от негово име.

 

„Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз”, казва футболистът пред „Труд“.

 

 

„Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация – да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи“, гласи официалният отговор на банката.