E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 13 Ноември 2017 20:58

България победи Саудитска Арабия с 1:0 в контрола

България победи Саудитска Арабия в контролна среща. Проверката се проведе в Португалия и бе спечелена от селекцията на Петър Хубчев с минималното 1:0.

България можеше да поведе още в 6-атаминута. Бодуров центрира хубаво отдясно, но сантиметри разделиха Ивелин Попов от това да засече с глава от непосредствена близост. Мохамед Ал Фатил пък опита да изненада Пламен Илиев от центъра, но вратарят улови отиващата под гредата му топка. В 20-ата минута далечен удар на Ивелин Попов премина до дясната греда. Само 120 секунди по-късно селекцията на Петър Хубчев по чудо не поведе. Спас Делев бе изведен сам срещу вратаря от Георги Костадинов, но ударът му мина до лявата греда. В 44-ата минута саудитите също имаха отлична възможност да отбележат. Николай Бодуров бе на път да сгреши фатално, след като подаде късо с глава към Пламен Илиев. Абу Радиах пресече паса и прехвърли вратаря. Михаил Александров обаче се намеси решително, чистейки от голлинията.

 

В началните секунди на втората част Мартин Райнов стреля от границата на наказателното поле, но топката минава до лявата греда. Последваха силни минути за Саудитска Арабия. Ал Фатил Мохамед засече от близко с глава центриране от корнер, но Пламен Илиев с блестяща изява изби отиващата под гредата топка. Копие на ситуацията имаше в 59-ата минута, като този път Пламен Илиев спаси по страхотен начин удар на Мувашар Салман. В 64-ата минута Ивелин Попов влезе в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл на вратата, но топката мина на сантиметри до гредата. . Все пак, в 82-ата минута България поведе. Георги Миланов центрира около границата на вратарското поле, където Ивелин Попов засече с глава за 1:0. 120 секунди по-късно Саудитска Арабия остана с човек по-малко. Мансур Ал Харби получи директен червен картон за изключително грубо влизане в краката на Георги Миланов. До края на мача нямаше други интересни моменти и родните национали се поздравиха с победата.