E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 04 Ноември 2017 20:39

Академик Бултекс 99 допусна загуба от Лукойл - 66:81/снимки/

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 допусна обрат от Лукойл - 66:81 АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 допусна обрат от Лукойл - 66:81

Академик Бултекс 99 изигра мъжки мач пред пълните трибуни в комплекс СИЛА, но бе надигран след почивката и загуби с  66:81 /26:15, 18:21, 12:25, 10:20/ от шампиона Лукойл Академик. Домакините направиха много силно първо полувреме, в което вкара 7 тройки от 14 опита срещу само 3 на гостите. След почивката обаче Лукойл Академик заигра агресивно в защита, взе решаващ превес в далечната стрелба и обърна мача, а домакините така и не можаха да отбележат от зоната за трите точки, докато шампионите завършиха с общо 10 тройки за срещата.

Първата четвърт бе изключително зрелищна. Домакините започнаха много силно и поведоха със 7:4 чрез Шакир Смит, Юмипиг и тройка на Дурчев. Гостите се съвзеха и дори поведоха с 10:9, но силната игра и стрелба на Шакир Смит, Юмипиг и Дурчев отново изведе домакините с едни гърди напред.

До средата на втората четвърт гостите стопиха пасива си до 4 точки след няколко безрезултатни атаки на домакините, но пловдивският тим не изпусна инициативата и към края отново дръпна след силни изяви на Юмипиг.

След почивката гостите заздравиха защитата, коригираха мерника си и до средата на третата четвърт поведоха с 47:46, като позволиха на Академик Бултекс 99 да отбележи само 2 точки. Точната далечна стрелба продължи и само за третата четвърт Лукойл Академик наниза 5 тройки срещу само 3 за цяло първо полувреме. В крайна сметка гостите обърнаха развоя в своя полза и се оттеглиха с 5 точки аванс преди последната четвърт.

В нея доминацията и точната стрелба на гостите продължи, към края мачът се изнерви, но шампионите удържаха аванса си.

Най-резултатен за Академик Бултекс 99 бе Айзея Юмипиг с 21 точки, Шакир Смит и Мартин Дурчев вкараха по 15, Маодо Нгурайн се отчете с 10 точки и 12 борби. Пепър вкара 18 точки за шампионите, Нокс се отчете с 15 точки и 12 борби, Христо Николов и Асен Великово отбелязаха по 11.

 

МНЕНИЯ СЛЕД МАЧА:

 

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Поздравявам отбора на Лукойл Академик за победата. Изиграхме добро първо полувреме. Преди почивката играхме така, както искаме – с агресивна защита и бърза игра в нападение. Лично мое мнение, че тогава изпуснахме да решим мача, тъй като ако си бяхме овладели борбите в защита – те имаха 16 борби в атака, можехме да поведем с над 20 точки. През второто полувреме се видя другото ни лице – не играхме като отбор, не си подавахме навреме топката, получи се срив в играта ни, падна ни самочувствието и тонуса. Противникът започна да играе с пълни смени през втората част и ни затрудни със защита. Направихме грешки в нападение, те направиха бързи атаки и свободни шутове. Направиха Атмосферата бе страхотна, благодарим на публиката, която ни подкрепяше.

 

Мартин Дурчев, Академик Бултекс 99:

През първото полувреме играхме много добре, много агресивно и раздавахме топката. След почивката поздравявам отбора на Лукойл Академик, който заигра със смени. Това се оказа голям проблем за нас и не успяхме да се възползваме от предимствата ни. Спряхме да движим топката, взеха ни много борби в нападение, нямахме бързата игра, която обичаме. Не ми остава друго, освен да поздравя победителите и да кажа, че трябва да си вземем поуките от този мач.

 

Щарон Друкер, старши треньор на Лукойл Академик:

Мачът не беше лесен за нас. Изиграхме ужасно първо полувреме. Настроението ни на почивката изобщо не беше добро. Поздравявам играчите си за представянето им през второто полувреме. Излязоха много агресивни и решителни. Играха много добре в защита, дадохме на съперника да отбележи само 22 точки за цялата втора част. Всичко започна от защитата ни, оттам придобихме увереност и  подобрихме и далечната стрелба. Атмосферата на мача бе отлична, благодарим на домакините за гостоприемството, щастлив съм, че си тръгваме с победа.

 

Асен Великов, Лукойл Академик:

Поуката ни от този мач е, че трябва да играем здраво още от първата секунда на мача. Това че носим името Лукойл няма да уплаши никой от нашите съперници. Никой няма да ни дава мачовете, трябва сами да си ги взимаме. През първото полувреме играхме безобразно в защита. Трябва да променим това, ако искаме да имаме успехи в Европа. Не сме постоянни през всичките минути на срещата, допускаме много спадове. Сега трябва да спечелим мача с Динамо, за да имаме шанс да продължим напред в евротурнирите. Надявам се там да покажем добра игра още от първите минути.

Последно променена в Събота, 04 Ноември 2017 22:26