E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 28 Октомври 2017 20:30

Балкан нанесе първа загуба на Академик Бултекс

Балкан (Ботевград) нанесе първа загуба на Академик Бултекс 99 (Пловдив) през новия сезон в НБЛ. Това се случи след 85:78 в "Арена Ботевград", като и двата отбора показаха добри неща, макар да са в цикъл от два мача седмично заради участието си в европейските клубни турнири.

 

Гостите от Пловдив започнаха по-добре днес и се изстреляха напред с 13:22, но Балкан стопи разликата до 21:25 след края на първата част. Все пак гостите задържаха инициативата до почивката, на която двата отбора се оттеглиха при 41:43. Ботевградчани бяха преобразени и установиха контрол над играта през третата част, като разликата им започна да расте и след 30 минути бе 65:59, а в началото на последнат част стигна 11 точки. Силите на пловдивчани не стигнаха за обрат, макар те да опитаха всичко, но за това допринесе и стабилното представяне на домакините, които удържаха дистанцията, за да спечелят с 85:78.

 

Игор Кесар вкара 17 точки за Балкан, Аарън Брукс добави 12, ДиВон Уошингтън остана с 13, а Брендън Фортънбъри - с 12. Националът Христо Захариев записа дебют за ботевградския тим, след като дълго време се възстановяваше от контузия.

 

Шакир Смит вкара 20 точки за Академик, докато Мартин Дурчев се отчете с 19.