E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 18 Октомври 2017 10:08

Баскетболистите на Академик Бултекс 99 с розови чорапи днес в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Поредна благородна инициатива предприема Академик Бултекс 99. В домакинския мач от Балканската лига срещу албанския Тирана тази вечер в  Пловдив баскетболистите на Асен Николов ще играят с розови чорапи в подкрепа на борбата с рака на гърдата. Розова панделка е международния символ на борбата с коварното заболяване, розовия цвят като цяло идентифицира моралната подкрепа към жените с рак на гърдата. Както е известно - октомври е световен месец за борба със заболяването.
 
Основният инициатор по включването на пловдивския тим в благородната кампания е американският баскетболист на отбора Мануел Джонсън, чиято майка е преборила коварната болест. Джонсън е пожелал лично да закупи розовите чорапи за двубоя тази вечер.
 
Историческият първи домакински официален международен мач на пловдивския тим срещу Тирана е от 18.30 часа в Комплекс СИ²ЛА. Всички играчи на Академик Бултекс 99 са здрави и ще се опитат да зарадват феновете си с 10-та си поредна победа в контролите, НБЛ и Балканската лига от началото на сезона.