E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 13 Октомври 2017 13:33

Григор изпусна да се класира за Лондон

Загубата в днешният 1/4 двубой срещу Надал лиши първата ни ракета Григор Димитров от сигурен билет за финалния Мастърс в Лондон. В момента първата ни ракета е само на 105 т. от заветната цел, а пропусната победа щеше да му донесе 180 т., които щяха да са напълно достатъчни, за да се присъедини към класиралите се досега Надал, Федерер, Зверев, Тийм. Още по-лошото е, Чилич успя да изпревари Григор в годишното състезание и вече е 5-ти и само на 15 точки от класиране. Все пак възможността пред Григор остава, тъй като 705 т. на осмия Гофен в момента. 9-ят в ранглистата е Карено Буста, но той е на още 145 точки назад. 

Първата ни ракета ще има възможност да се поправи още на започващият в понеделник и специален за него турнир в Стокхолм. Именно тук Григор спечели първата си ATP титла, побеждавайки актуалния тогава № 3 в света Давид Ферер.

Въпреки загубата първата ни ракета се връща на 8-то място в класирането, но пропусна възможността да се изкачи на рекордното 7-мо място, което в момента се заема от Джокович, но сърбинът ще е извън корта до началото на 2018.   

Последно променена в Петък, 13 Октомври 2017 13:47