E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 12 Октомври 2017 21:57

Гришо: Нямах много време за почивка, но се чувствам страхотно

 

 

Първата ни тенис ракета Григор Димитров сподели, че много добре е познавал съперника си в 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай Сам Куери.

 

„Това е един от мачовете, който исках да спечеля на всяка цена. Чувствах се добре по време на цялата среща. Играл съм няколко пъти срещу Сам, тренирали сме. Той е труден съперник и когато има ден, се играе трудно срещу него.

 

Днес още в първия гейм се изправих пред два брейкбола. Не очаквах да започне така и да контролира играта. Аз трябваше просто да намеря пътя към моята игра. За последната ми точка знаех, че трябва да я направя още с първия си сервис, защото иначе Сам щеше да ми я отнеме”.   

 

„Нямах много време да си почина, но съм доволен, че преминах тези мачове. Чувствам се добре, това е добър знак“, допълни Гришо.

 

Относно условията на корта и факта, че заради лошото време се играе на закрито, Григор заяви:

 

„Обичам на закрито. Цялата игра тотално се променя. Геймовете днес бяха бързи. Кортът е бърз и когато е закрито е по-различно, влажността е друга. Аз обаче не съм играл на открито от три дни“.

 

Съперникът му на ¼-финала Рафаел Надал пък сподели, че очаква поредния тежък мач с Григор Димитров. Матадора надигра днес Фабио Фонини и за 3-и път този сезон ще се изправи срещу българина.

 

"Мачът с Фонини беше много бърз двубой във всички аспекти. Щастлив съм, че направих пробив в шестия гейм при 3:2. След това мисля, че изиграх страхотен мач. Нямах много грешки. За мен беше трудно да си представя по-добро начало. Утре обаче ме очаква труден мач срещу Григор”, категоричен бе Надал.