E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 10 Октомври 2017 18:52

Откриха Световното първенство по борба за ветерани в зала Колодрум/снимки/

 
 
С изпълнение на песента "Излел е Дельо Хайдутин", тракийски хора на ансамбъл Тракия, ария на тенорът Ивайло Димитров и различни танцови състави тази вечер в зала Колодрум в Пловдив  беше открито Световното първенство по борба за ветерани. На церемонията по откриването присъстваха областният управител Здравко Димитров, зам.-кметът Георги Титюков, шефът на БФ по Борба Христо Марков, президентът на европейската федерация по борба Цено Ценов и други.
Организаторът на турнира Ангел Ангелов заяви, че са се постарали това Световно първенство по борба да е най-доброто и да се запомни от всички участници. 
 
Шефът на БФ по Борба Христо Маринов заяви, че всяка година броят на ветераните по турнирите става все по голям. 
 
Областният управител Здравко Димитров каза, че това е един мъжки спорт, който роди едни големи шампиони на България. 
 
Зам.-кметът по спорт Георги Титюков поздрави всички организатори и участници да се насладят на страхотни битки и добри приятелства. Шефът на европейската федерация по борба Цено Ценов благодари на Ангел Ангелов за отличното организиране на първенството. Той каза, че участниците в Пловдив имат голям куп медали от всички първенства. Ценов се надява Пловдив да вземе другата година домакинство на друго първенство по борба.
 
Веднага след откриването се състояха първите финални битки от първия ден. България няпомаше представител на финалите, но за Франция се бори Георги Христов в категория 70 кг. 
 
Пети тази вечер завърши Петко Петков при 62 кг, който загуби от норвежеца Геър Ларсен с 0:8. Трети стана Дейвид Бигуид. Шампион в категорията стана руснакът Александър Серебников, който победи категорично германеца Симон Ребхолц с 8:0. 
 
Шампион при 70 кг стана иранецът  Хамид Хабиби, който надделя над румънеца Константин Бораску с 3:0. В категория 78 кг шведът Джими Самуелсон смаза грузинеца Бадри Антадзе с 12:4.
Последно променена в Вторник, 10 Октомври 2017 21:28

Галерия със снимки