E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 12 Септември 2017 11:51

Динамо (Букурещ) защитава трофея си в турнира за купа Пловдив

Женският волейболен отбор Динамо (Букурещ) пристига в Града под тепетата като настоящ носител на Купа Пловдив. Динамо спечели трофея от последното издание през 2016 година с 2 победи, 6 точки и 8:6 гейма от три изиграни мача в зала Пловдивски университет. В решаващия последен двубой от турнира тимът от Букурещ надигра домакините от Марица с 3:1 гейма.

Основаният през 1954 година Динамо е 22-кратен шампион на Румъния и 11-кратен носител на националната купа. В международен план, букурещкият гранд два пъти е стигал до полуфинал в европейския клубен турнир за КЕШ (предшественик на сегашната Шампионска лига).

През сезон 2016-2017 Динамо завърши на пето място в шампионата на Румъния и няма да участва в предстоящото издание на европейските клубни турнири. Освен за да защитава трофея си от 2016 година, румънският тим ще използва участието си в тазгодишното издание на турнира, за да се подготви за новия сезон в националното първенство, което започва на 14 октомври със столично дерби срещу съгражданките си от КСМ Букурещ.

За предстоящия сезон Динамо ще разчита на силно обновена сплав от опит и младост. Като доайен в отбора остава централната блокировачка Алида Маркович, която вече е на 44 години. Част от състава е и още една ветеранка - 36-годишното либеро Ана Мариа Щефан. Новопривлеченият център, 26-годишната американка Елизабет Фийлд, е единствената чужденка в отбора. Осем от останалите 11 волейболистки в женския тим на Динамо са в тийнейджърска възраст.