E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 12 Август 2017 16:19

Христо Стоичков към Емил Костадинов по повод юбилея: Заради теб България я знаят по света!

Легендата на световнияфутбол Христо Стоичков поздрави бившия си съотборник в ЦСКА и националния отбор Емил Костадинов за 50-годишния му юбилей. Пред „Труд“ Камата разказа колко хубави моменти са имали двамата още от времето на престоя им при „червените“. Както е известно, през 2016 година Костадинов беше един от ВИП гостите на юбилейниямач по случай 50-годишнината на Стоичков.
„Искам да пожелая цялото щастие и здраве на света на Емо. С него ме свързват страхотни спомени, за които книги може да се напишат. Още докато почти не се бръснехме в ЦСКА, но биехме всички наред. Само Емо си зае колко паса ми е подал за голове. Ама да не забравя, че и аз към давал. В националния отбор се бяхме разбрали – той печели дузпата, аз я вкарвам. Не проработи само на полуфинала на Световното в Щатите. И там Емо си заслужи дузпата, но френският съдия Киню... Той си знае. И така с Костадинов в тандем стигнахме до „Парк де Пренс“. Емо е човекът, заради когото България още я знаят по света. Не минава месец без да изгледам поне веднъж двата му гола срещу Франция. Какви голове само! И първия, и вторият бяха от красив по-красив. За важността им всичко е казано, а „петлите“ още ги сънуват“, обяви Христо Стоичков.
„Костадинов беше великолепен играч, който направи и отлична кариера. Единственият наш сънародник с гол във финал на европейски турнир. А едва ли ще има друг случай, когато двама българи да са един срещу друг на полуфинал на Шампионската лига. Беше гордост точно на „Камп Ноу“ да се здрависаме и прегърнем на терена. Емо, още веднъж ти пожелавам да си много здрав и обичан. И да благодарим на двете Марияни, нашите съпруги, че ни търпят толкова години. Честит юбилей!“, допълни носителят на „Златната топка“ за 1994 година.