E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 11 Септември 2017 15:57

Муса Мохамед бе официално представен като футболист на Локомотив (Пд)

Нигерийският национал Муса Мохамед бе представен официално днес като футболист на Локомотив (Пловдив).  Той ще играе под наем за "черно-белите" , след като бе преотстъпен от турския Истанбул ББ.

Муса Мохамед е роден в Кано, Нигерия на 31 октомври 1996 година. Състезавал се е за отборите на ФК Хартс (Нигерия), Железничар (Сараево) и Истанбул Башакшекир. Национал е на Нигерия. През 2013 печели Световното първенство до 17 години с неговата страна, а той е капитан на отбора.

Муса Мохамед даде и първото си интервю като играч на "смърфовете"  пред официалния сайт lokomotivpd.com:

"Щастлив съм да бъда тук, да бъда част от Локомотив. Разгледах базата на клуба, разговарях с треньорите и служители в отбора, всички ме приеха много добре. Щастлив съм и от факта, че ще имам възможността да играя за феновете на Локомотив. Привържениците са най-важната част от играта и знам, че тук хората подкрепят пламенно своя любим тим. Имаме ли фенове по трибуните да ни подкрепят, значи имаме всичко. Ще дам не 100%, а 120% от себе си, за да завършим на възможно по-предно място в класирането. Това е моята амбиция."

Десният защитник разказа и за спечелването на Световното през 2013-та година с тима на Нигерия до 17 години:

"Чувството да станеш световен шампион е страхотно и неповторимо. Много вълнуващ момент в моята кариера, и то още когато бях юноша. След всеки спечелен мач на първенството си вярвахме все повече и повече и в крайна сметка станахме световни първенци."