E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 11 Август 2017 20:02

Пратиха македонски национал във "фризера" на „Лаута” заради финансови спорове с клуб от Скопие

Халфът на младежкия национален отбор на Македония Стефан Йефтоски може и да не облече повече черно-белия екип на „Локомотив” (Пд) заради неуредени финансови взаимоотношения между пловдивския клуб и родния му „Металург” (Скопие). Спорът между двата клуба стигна дори до спортния арбитраж ФИФА, като македонците претендират, че не им е платена т.нар. трансферна сума „солидарност”, каквато се полага на клубовете за футболисти с професионални договори, ненавършили 23 години. Тезата на „черно-белите” от „Лаута” е, че когато са взели преди година и половина Стефан Йефтоски от Македония, „Металург” (Скопие) е бил в състояние на фалит и на практика сегашните претенции са от съвсем друго юридическо лице, на който те не дължат нищо. Губещ от цялата ситуация е най-вече самият Стефан Йефтоски, който през пролетта се пребори за титулярно място в „Локомотив” (Пд), а сега е пратен във „фризера” на „Лаута”, тъй като не притежава нужния му документ, че от родния му клуб нямат финансови претенции към него, а настоящите наследници на „Металург” (Скопие) имат претенции за сума между 50 000 и 100 000 евро.  Роденият на 2 септември 1997 г. футболист изигра 20-ина минути при победата с 2:1 над „Етър ВТ” (Велико Търново) в първия кръг на Първа професионална лига, но след това от ръководството на „Локомотив” (Пд) решиха да не рискуват повече с пускането му. Ако от „Металург” (Скопие) не оттеглят финансовите си претенции или Стефан Йефтоски не се сдобие със служебна бележка, че е със статут на свободен агент, най-вероятно ще се стигне до преждевременно прекратяване на договора му по взаимно съгласие и раздялата с талантливия македонски дефанзивен халф.

Заради патовата ситуация със Стефан Йефтоски през тази седмица на „Лаута” дори привлякоха евентуален негов заместник в лицето на джобния 25-годишен френски полузащитник Бартелеми Казанова.

 

Преди началото на сезона подобни проблемите на Стефан Йефтоски имаше и френският ляв бек Марк-Готие Бедиме и се наложи да лети до родината си, за да вземе на ръка заверен с подпис и печат документ от бившия си клуб „Сошо”, че няма финансови претенции към него. Ако от френския клуб не бяха издали този документ, Бедиме трябваше да чака да навърши 23 години малко преди Коледа и да облече черно-белия екип на „Локо” (Пд) чак през пролетта на 2018 година.