E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 15 Май 2018 15:25

Световен ден на предизвикателството

 

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството '2018 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. За първа година Асоциацията подкрепя и се присъединява към инициативата “България спортува”.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май - Ден на българския спорт. 

Денят на предизвикателство – България спортува '2018 се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Самоков, Плевен, Русе, Добрич, Ловеч и др. 

Националната спортна проява на Българска Асоциация Спорт за Всички - Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018 цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. 

В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. 

Денят на предизвикателството - България Спортува '2018 ще бъде арена на различни спортни и тренировъчни активности, които ще се проведат на открито или в зали със свободен достъп. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания - силови тренировки, кросфит, аеробика, йога, зумба, а на други ще бъдат представени нови спортни активности - канго джъмпс, бъбъл футбол и арчери таг. 

Включете се в Националната кампания на Българска Асоциация Спорт за Всички - Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018, за да бъде вашият ден изпълнен с движение, музика и забава, защото спортът е здраве и начин на живот.

 

Пловдив – Гребна база  – 19.05.2018 г.

Официално откриване 10:00 ч.