E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 19 Юли 2017 21:37

Борис Йотов се класира за четвъртфиналите на Световното по гребане/снимки/

 

 

 

 Борис Йотов се класира директно за четвъртфиналите на скиф от Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив. 

 

Българинът направи спокойна гонка в сериите на дисциплината и с второто си място в нея избегна участие на утрешните репешажи, като в петък ще гребе директно на четвъртфинал. 

 

Йотов се завърна в националния отбор на България, след като в продължение на 7 години се състезаваше за Азербайджан. 

 

Другият ни представител в първия ден от шампионата Иван Колев (скиф, лека категория) обаче ще трябва да участва в утрешните репешажи, след като завърши пети в своята серия и не успя да се класира след първите трима, които отиват директно на четвъртфинал. Репешажите в лекия скиф стартират в 12.35 часа. 

 

В четвъртък участието си в шампионата започват и другите две български лодки. В 9.40 е серията на двойката ни скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов, като само първите се класират за полуфинал. В 11.15 часа пък на канала излиза Десислава Георгиева (скиф), която ще се бори за първа или втора позиция, които биха й спестили участие в репешажите и директно класиране за полуфинал.