E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 16 Юли 2017 15:13

С две осми места завърши за България Европейското по кану-каяк/снимки/

Българското участие на Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану приключи с две осми места.
    Станилия Стаменова не успя да се пребори за медалите на 200 м едноместно кану, които отидоха при Олесия Ромасенко (Рус), Кинчо Такач (Унг) и Алена Наздрова (Блрс).
    Кристиян Душев, чието достигане до финала е безспорен успех, нямаше шанс да се намеси в битката за отличията и също финишира осми. Титлата грабна Лиъм Хийт (Вбр) пред  Бенс Хорват (Унг) и Марко Драгосавлевич (Сър).
    В сутрешната сесия сребърните медалисти от Европейското първенство за юноши, девойки и младежи до 23 години през 2016 г. Велиян Бъчваров и Христо Реков завършиха на четвърто място във финал Б.
    „Получи се много силно първенство с изключително добри резултати. Всички състезатели показаха, че са отлично подготвени. От нашия отбор Кристиян Душев успя да реализира потенциала, с който разполага. Станилия Стаменова имаше здравословни проблеми, от които не успя да се възстанови, и за съжаление не успя покаже пълните си възможности. Останалите ни състезатели са все още много млади и бъдещето е пред тях. Наясно сме обаче, че ни чака страшно много работа”, заяви старши-треньорът на националния ни отбор по кану-каяк Милко Казанов.
    За българския тим предстои лагер на Белмекен, с който стартира подготовката за световното първенство в Рачице (Чех) в края на август.


Последно променена в Понеделник, 17 Юли 2017 09:25

Галерия със снимки

banner728