E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 21 Ноември 2017 16:40

Ботев (Пд) не приема квалификациите на шефа на съдиите по адрес на Фернандо Виана

Ръководството на ПФК Ботев (Пловдив) взе отношение по повод думите на председателя на Съдийската комисия към БФС Петър Петров, че нападателят на тима Фернандо Виана е изкусен симулант, визирайки негова проява на мача с "армейците", довела до до отсъждане на дузпа в полза на "канарчетата" от съдията Волен Чинков по време на мача между двата тима. То гласи:

 

По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС - г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК Ботев Фернандо Виана, желаем да заявим следното:Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретният случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря. В много от мачовете на Ботев през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.


ПФК Ботев ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК Ботев АД.

Последно променена в Вторник, 21 Ноември 2017 16:52