E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 18 Май 2018 19:10

Елиа Вивиани с нова етапна победа в Джирото

Елиа Вивиани с нова етапна победа в Джирото gazzetta.it

Вивиани от отбора на "Куикстеп" спечели трета етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Италия. Спринтьорът от Изола дела Скала надделя в 13-ата отсечка между Ферара и Нервеза дела Баталия (180 км) като победи в спринта Сам Бенет от "Бора" и Дани Ван Попел от "Лото Йъмбо".

 

Италианският спринтьор, който беше пръв във втория и третия етап, си върна за проблемите от началото на седмицата, когато дори не успяваше да стигне до финала с най-добрите. Тимът му "Куикстеп" вече има 32 победи през годината. Благодарение на победата Вивиани запазва цикламената фланелка за лидер в класацията по точки. Италианецът спечели 53 точки срещу 35 за основния си съперник Бенет и вече има 237, като води с 40 пред ирландеца.

 

В генералното класиране Адам Йейтс запазва розовата фланелка. Лидерът на "Мичълтън Скот" нямаше никакви проблеми в 13-ия етап и продължава да има аванс от 47 секунди пред Том Дюмулен ("Сънуеб") и 1.04 минути пред Тибо Пино от FDJ.

 

В събота предстои кралският етап в 101-ото издание на Джирото. Колоездачите ще изминат 186 километра между Сан Вито ал Таляменто и Монте Дзонколан. В етапа има три изкачвания от 3-а категория, едно от 2-а, а финалът е на най-трудното изкачване в Италия – Монте Дзонколан (10 км със среден наклон от 12% и максимален 22%).

Последно променена в Петък, 18 Май 2018 19:38