E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 21 Септември 2017 08:50

Дюмулен е първият световен шампион на Холандия в бягането по часовник

Крис Фрум добави бронзов медал на часовник от Световното първенство в Норвегия. Британецът приключва най-силната си година в кариерата, след като спечели Тур дьо Франс и Ла Вуелта. Преди броени дни прибра бронз на Световното и в отборното каране със Скай.

 

 

 

Фрум плати данък на умората. Той финишира на 1.21 минути от победителя Том Дюмулен от Холандия. Последният изпраща също невероятна година. Спечели Джирото, а преди три дни и отборната надпревара на Световното със Сънуеб.

 

В края на холандецът почти застигна своя именит конкурент, след като стартира на 1.30 минути след него. Дюмулен е първият световен шампион на Холандия в бягането по часовник.

 

Успехът е голям за Ниската земя, след като титлата при жените спечели Анемик ван Влютен. Отборната при жените е също за Сънуеб.

 

Втори днес стана Примож Роглич от Словения, носейки поредна радост на тази малка страна след евротитлата по баскетбол. На 27 години той е истински феномен. Занимава се професионално с колоездене едва от 5 години. Преди това е състезател по ски скок. Става дори световен шампион за юноши.