E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 18 Септември 2017 13:38

Стивиан Гатев спечели градските серии за 2017 г. в Пловдив/снимки/

Стивиан Гатев спечели финалния турнир на Българските градски серии за 2017 г. в Пловдив през уикенда. Иван Колев е втори, но е крайният победител в третия сезон на веригата.  

  

Именно при мъжете бе най-оспорвано, но във всички възрастови групи имаше достатъчно емоции и адреналин.

 

Пловдив за пръв път е домакин на турнир от Сериите, който бе наречен „Тепето ърбан даунхил“.

 

Стивиан даде най-добро време, като преодоля трасето за 1:33.33 мин. Второ и трети са съответно Иван Колев и Росен Ковачев.

 

С второто си място в Пловдив, Колев натрупа необходимия актив от точки и триумфира за втори път в Сериите. 

 

Най-бърз при юношите бе надеждата на българското планинско колоездене – 14 годишният Йордан Анчев от тима „Райдърс юнайтед” - 1:36.42 мин – трети резултат от всички участници.

 

С две първи и едно второ място, Анчев спечели и крайната победа в Сериите за 2017 г.

 

В категорията на мъжете над 30 години шампион и града под тепетата, и в Сериите стана Петко Димитров – финиширал сега за 1:46.14 мин. До него на почетната стълбичка се изкачиха основните му конкуренти - Камен Недков и Милан Димов.

 

 

 

При дамите най-добре се представи едва 13-годишната Изабела Янкова от Тетевен, която спря хронометрите на 2:07.25, следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие в Сериите на победителката в Пловдив, а първа за годината, с актив от 280 точки, стана Маргарита Христова. 

 

 

 

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието – Maxbike, М Кар BMW дилър, Европейско училище по икономика и мениджмънт, Animal България и др.  

Последно променена в Понеделник, 18 Септември 2017 16:22