E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 09 Септември 2017 21:17

Кралев награди призьорите в 66-ата Международна колоездачна обиколка на България

 

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи индивидуалните и отборните награди на призьорите в 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. 

 

 

Той присъства на финала на заключителния етап от Стара Загора до Пловдив (98,2 км), след който се състоя официалната церемония и закриването на състезанието.

 

Министър Кралев награди победителите в двете части на Обиколката. Украинецът Виталий Бутс („Колс”) спечели Южната част, след като финишира първи в последния етап, а неговият сънародник и съотборник Сергей Лагути спечели Северната. 

 

 

Министърът на младежта и спорта раздаде наградите и на победителите в индивидуалните класирания на Южната част. Бялата фланелка за най-добър млад състезател грабна италианецът Николас Перес („Униеро Травиджани”), зелената фланелка за най-активен състезател отиде при Ферид Самри от турския национален отбор, а бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач бе спечелена от Станислау Башкоу („Минск”) от Беларус. В отборното класиране първи е украинският тим „Колс”, завършил пред „Минск” и българския национален отбор.

 

 

 

Председателят на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров връчи почетни плакети на Красен Кралев и на Николай Бояджиев, изпълнителен директор на фирмата „Макском”, генерален спонсор на 66-ата Международна колоездачна обиколка. 

 

 

„Искам да благодаря на г-н Кралев за помощта, която министерството оказа на Българския колоездачен съюз, защото без нея нямаше да се справим с организирането и провеждането на състезанието”, заяви Евгений Димитров.

 

 

В 66-ата Международна колоездачна обиколка на България участваха 146 състезатели от 15 отбора от Великобритания, Унгария, Румъния, Турция, Беларус, Украйна, Сърбия и Азербайджан. Най-добрите български колоездачи караха за националния отбор, като в колоната имаше още три наши тима.