E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 05 Септември 2017 20:41

Фрум е №1 в бягането по часовник на Вуелтата

 

 

 

Лидерът в колоездачната Обиколка на Испания Крис Фрум от Скай направи поредна, макар и малка крачка, към крайната победа в състезанието.

 

Той спечели 40,2-километровото бягане по часовник от Навара до Логроньо с време от 47 минути. Въпреки успеха обаче той не успя да се отдалечи много от основните си конкуренти в генералното класиране.

 

Втори след Фрум завърши Вилко Келдерман от Сънуеб, който изостана на 29 сек., а Винченцо Нибали от Бахрейн-Мерида бе трети с 57 сек. по-слабо време. 

 

Така италианецът продължава да се държи най-близо до британеца, намирайки се на 1.58 мин. от него, а Келдерман заема 3-ата позиция на 2.40 мин.

 

Силно каране днес направи Алберто Контадор (Трек-Сегафредо), който финишира пети в етапа на 59 секунди зад победителя. Това накара испанеца да продължи да мечтае за крайния успех, след като вече се приближи на 4,58 мин. от лидера. 

 

Утре предстои 17-ият етап – първото планинско изпитание за колоездачите в третата решителна седмица. Колоната ще измине 180 км между Виядиего и Лос Мачукос.